במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Diabetes & Metabolic Syndrome: Clinical Research & Reviews, החוקרים שאפו לבחון את הקשר בין הבריאות הקרדיווסקולרית לבין שכיחות מחלות לב וכלי דם ותמותה בקרב אנשים עם סוכרת מסוג 2.
עוד בעניין דומה
המחקר נערך תוך שימוש בנתונים מה-Biobank של בריטניה. החוקרים איתרו 15,118 חולים עם סוכרת מסוג 2 אשר בתחילה לא סבלו ממחלות קרדיווסקולריות וסרטן. הבריאות הקרדיווסקולרית של המשתתפים הוערכה באמצעות ציון Life's Essential 8 אשר סיווג את רמות הבריאות שלהם לקטגוריות נמוכות, בינוניות וגבוהות.
מתוצאות המחקר עולה כי במהלך תקופת מעקב חציונית של 13.0 שנים, היו 4,421 מקרים של מחלות קרדיווסקולרית, כולל 3,467 מקרים של מחלת לב כלילית, 811 מקרים של שבץ מוחי, 1,465 מקרים של אי ספיקת לב ו-523 מקרים של תמותה ממחלות קרדיווסקולרית. עבור משתתפים עם בריאות קרדיווסקולרית גבוהה היו סיכון נמוך משמעותית למחלות לב וכלי דם (52%), מחלת לב כלילית (50%), שבץ מוחי (47%), אי ספיקת לב (67%) ותמותה ממחלות לב וכלי דם (51%) בהשוואה לאלו עם בריאות לב וכלי דם נמוכה. למרכיב של מדד מסת הגוף (BMI) בציון Life's Essential 8 הייתה ההשפעה המשמעותית ביותר על הסיכון של האוכלוסייה למחלות קרדיווסקולרית (12.1%) מהסיכון.
החוקרים סיכמו כי שמירה על בריאות קרדיווסקולרית טובה חיונית עבור אנשים עם סוכרת מסוג 2 במטרה להפחית את הסיכון לפתח מחלות לב וכלי דם ותמותה קשורה. מחקר זה מדגיש את היתרונות הפוטנציאליים של אופטימיזציה לבריאות הלב וכלי הדם בקבוצת סיכון גבוהה זו.
מקור: