במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, החוקרים שאפו לבחון את ההשפעה של גורמים קרדיו-מטבוליים, תזונה ואורח חיים על רמות GLP-1 בצום ואחרי הארוחה באנשים בסיכון לסוכרת סוג 2 או מאובחנים עם סוכרת סוג 2.
עוד בעניין דומה
החוקרים ניתחו נתונים משתי עוקבות של DIRECT: עוקבה אחת, שכללה 2,127 אנשים בסיכון לסוכרת, ועוקבה שנייה, שכללה 789 אנשים עם סוכרת סוג 2 שאובחנו לאחרונה.
מתוצאות המחקר עולה כי GLP-1 בצום קשור לפנוטיפ עמיד לאינסולין, עם קשר בלתי תלוי מובהק שנצפה למין גברי, רמות שומן מוגברות וכבד שומני, במיוחד בקבוצת טרום סוכרת. לעומת זאת, רמות GLP-1 יורדת עם החמרה במצב הגליקמי, רמות שומן מוגברות, כבד שומני, מין גברי ורגישות מופחתת לאינסולין בקבוצת טרום סוכרת. כמו כן, רמות גבוהות יותר של GLP-1 בצום נמצאו בקורלציה עם צריכה נמוכה יותר של דגנים מלאים, פירות וירקות אצל אנשים טרום סוכרתיים, ועם צריכה גבוהה יותר של בשר אדום ואלכוהול אצל חולי סוכרת.
החוקרים סיכמו כי ממצאים אלו מציעים תובנות חדשות לגבי תפקידי GLP-1 המצטבר בצום ביחס למאפיינים מטבוליים של סוכרת והשמנה, כמו גם לצריכה תזונתית, ומעלים שאלות מסקרנות לגבי הרלוונטיות של GLP-1 בצום בפתופיזיולוגיה של סוכרת סוג 2.
מקור: