במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases, החוקרים שאפו לבחון את הקשר בין יחס חומצה אורית בסרום לכולסטרול-ליפופרוטאין בצפיפות גבוהה לבין תמותה מכל סיבה וגם לתמותה מסיבות קרדיווסקולריות, במבוגרים עם סוכרת.
עוד בעניין דומה
המחקר בוצע באמצעות נתונים מסקר בדיקת הבריאות והתזונה הלאומית (NHANES) מהשנים 2005-2018. נתוני התמותה נקבעו באמצעות מדד המוות הלאומי (NDI) עד 31 בדצמבר 2019. החוקרים איתרו 5,665 חולים עם סוכרת בניהם היו 1,088 מקרי תמותה מכל הסיבות ו-310 מקרי תמותה קרדיווסקולרית. יחס הסיכון הרב-משתני (HR) ורווח בר סמך של 95% נבדקו על ידי מודלים פרופורציונליים של Cox וניתוח השפעות סף. ניתוחים מרובדים נערכו כדי לזהות את האוכלוסיות עם תמותה בסיכון גבוה.
מתוצאות המחקר עולה כי יחס גבוה יותר של חומצה אורית בסרום לכולסטרול-ליפופרוטאין בצפיפות גבוהה היה קשור באופן מובהק ולא ליניארי לעלייה בתמותה מכל-סיבה וגם בתמותה קרדיווסקולרית, עם יחסי סיכון של 1.02 ו-1.03, בהתאמה. נמצא קשר בצורת U בין יחס חומצה אורית בסרום לכולסטרול-ליפופרוטאין בצפיפות גבוהה לבין תמותה, עם סף של 12.57% לתמותה מכל סיבה ו-9.86% לתמותה קרדיווסקולרית. מתחת לנקודות ההטיה הללו, יחס גבוה יותר נקשר לסיכון מופחת ב-4% לתמותה מכל סיבה, בעוד שחריגה מהסף הייתה קשור לסיכון גבוה ב-4% לתמותה מכל הסיבות ולסיכון גבוה ב-3% לתמותה קרדיווסקולרית.
החוקרים סיכמו כי קיים קשר לא ליניארי בין יחס חומצה אורית בסרום לכולסטרול-ליפופרוטאין בצפיפות גבוהה ותמותה במבוגרים עם סוכרת, עם ספים של 12.57% עבור תמותה מכל הסיבות ו-9.86% עבור תמותה קרדיווסקולרית, בהתאמה.
מקור: