במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Clinical and experimental optometry, החוקרים שאפו לקבוע כיצד צריכת ויטמין B6 בתזונה משפיעה על הסבירות לפתח רטינופתיה סוכרתית ולבחון את השפעותיו על שיעורי התמותה בקרב חולים עם רטינופתיה סוכרתית.
עוד בעניין דומה
החוקרים השתמשו בנתונים מסקר NHANESי(National Health and Nutrition Examination Survey) שנערך בשנים 2005-2006 ו-2007-2008. הם איתרו 5,559 משתתפים, 693 (12.47%) מהם היו עם רטינופתיה סוכרתית, ומבין אלו עם רטינופתיה סוכרתית 429 (61.90%) שרדו. צריכת ויטמין B6 בתזונה הוערכה באמצעות שני ראיונות תזונתיים המבוססים על זיכרון של 24 שעות. נתוני תמותה עד 31 בדצמבר 2019 נכללו גם כדי לבחון את ההשפעה של ויטמין B6 על שיעורי השרידות. נתוני תמותה ממדד התמותה הלאומי נרשמו מתאריך הסקר ועד ל-31 בדצמבר 2019. נעשה שימוש בניתוח רגרסיה רבת-משתנים כדי להעריך כיצד צריכת ויטמין B6 השפיעה על הסיכון לרטינופתיה סוכרתית ולתמותה בקרב חולים עם מצב זה.
מתוצאות המחקר עולה כי צריכה גבוהה של ויטמין B6 קשורה לסיכון נמוך יותר לפתח רטינופתיה סוכרתית, עם יחס סיכויים של 0.81 (רווח בר סמך 95%, 0.69-0.95, p=0.012). בנוסף, בקרב אלו עם רטינופתיה סוכרתית, צריכה מוגברת של ויטמין B6 הפחיתה באופן מובהק את הסיכון לתמותה מכל הסיבות (יחס סיכון 0.81, רווח בר סמך 95%, 0.66-0.99, p=0.041) ולתמותה קרדיווסקולרית (יחס סיכון 0.76, רווח בר סמך 95%, 0.58-0.98, p=0.037).
החוקרים סיכמו כי צריכת ויטמין B6 בתזונה קשורה באופן הפוך לסיכון לפתח רטינופתיה סוכרתית. יתר על כן, בחולים עם רטינופתיה סוכרתית, צריכה גבוהה יותר של ויטמין B6 קשורה לסיכון נמוך יותר לתמותה מכל סיבה ולתמותה קרדיווסקולרית, מה שמצביע על תפקיד מגן של ויטמין B6 בניהול רטינופתיה סוכרתית.
מקור: