במחקר חתך, החוקרים בחנו את ההשפעה של צריכת מוצרי חלב, במיוחד חלב ויוגורט, על גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים בקרב חולים יפנים עם סוכרת מסוג 2. המחקר נועד לקבוע כיצד מוצרי חלב אלו משפיעים על תוצאי הבריאות בדמוגרפיה זו שטרם נחקרה במלואה.
עוד בעניין דומה
החוקרים איתרו 4,438 חולים עם סוכרת מסוג 2 שסיפקו נתונים תזונתיים באמצעות שאלון היסטוריית דיאטה בניהול עצמי. הקשרים עם גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים הוערכו בחתך רוחב.
מתוצאות המחקר עולה כי צריכה גבוהה של חלב ויוגורט הייתה קשורה באופן מובהק לתוצאים חיוביים: אינדקס מסת גוף נמוך יותר, לחץ דם, רמות טריגליצרידים בסרום ויחסי אלבומין-קריאטינין בשתן. בנוסף, נמצאה קורלציה עם רמות גבוהות יותר של LDL-כולסטרול (P for trend <0.01). יתר על כן, צריכה גדולה יותר של מוצרי חלב הייתה קשורה לסבירות נמוכה יותר ללקות בתסמונת מטבולית ומחלת כליות כרונית (P for trend <0.001), כאשר יחסי סיכויים מותאמים רב-משתנים עבור מצבים אלו ברבעון הגבוה ביותר של צריכה היו 0.75 (רווח בר סמך 95%, 0.62-0.91) ו- 0.72 (רווח בר סמך 95%, 0.59-0.89), בהתאמה. עם זאת, הסבירות לריכוז גבוה של LDL-כולסטרול הפכה גבוהה יותר עם צריכת חלב ויוגורט מוגברת (P for trend <0.001).
החוקרים סיכמו כי צריכה מוגברת של חלב ויוגורט קשורה לשליטה טובה יותר בגורמי סיכון קרדיווסקולריים מרכזיים, כולל ירידה בסבירות לפתח מחלת כליות כרונית, בקרב חולים יפנים עם סוכרת מסוג 2.
מקור: