מחקרים

השפעת צריכת חיידקים חיים על מחלות קרדיווסקולריות במבוגרים עם סוכרת

החוקרים שאפו לקבוע אם רמות שונות של צריכת חיידקים חיים משפיעות על שכיחות מחלות קרדיווסקולריות ועל שיעור התמותה הקרדיווסקולרית בקרב מבוגרים עם סוכרת

חיידקים פרוביוטיים. אילוסטרציה

במחקר עוקבה רטרוספקטיבי, החוקרים בדקו את הקשר בין צריכה תזונתית של חיידקים חיים (LM) לבין הסיכון למחלות קרדיווסקולריות (CVD) ותמותה קרדיווסקולרית במבוגרים עם סוכרת.

החוקרים השתמשו בנתונים מסקר בחינת הבריאות והתזונה הלאומית (NHANES) משנת 2001 עד 2010, כולל נתוני תמותה עד 31 בדצמבר 2019. הם איתרו 3,955 מבוגרים עם סוכרת, כאשר צריכת החיידקים החיים סווגה לקטגוריות - נמוכה (LLM), בינונית (MLM) וגבוהה (HLM). רגרסיה לוגיסטית משוקללת רב-משתנית העריכה את הקשר בין צריכת החיידקים החיים למחלות קרדיווסקולריות, ומודלים פרופורציונליים משוקללים של Cox שימשו להערכת תמותה קרדיווסקולרית.

מתוצאות המחקר עולה כי מבין המשתתפים, 1,064 סבלו ממחלות קרדיווסקולריות. משתתפים עם צריכת חיידקים חיים בינונית היו בסיכון נמוך באופן מובהק למחלות קרדיווסקולריות בהשוואה לאלה שלא צרכו חיידקים חיים (יחס סיכוי 0.55, רווח בר סמך 95%, 0.33-0.92) וללא קשר לאלה שצרכו חיידקים חיים בכמות נמוכה או גבוהה. יתר על כן, במהלך מעקב חציוני של 10.5 שנים, אירעו 432 מקרי תמותה קרדיווסקולרית, כאשר צריכת חיידקים חיים בינונית הייתה קשורה בסיכון נמוך יותר לתמותה קרדיווסקולרית (יחס סיכון 0.65, רווח בר סמך 95%, 0.49-0.86).

החוקרים סיכמו כי צריכה מתונה של חיידקים חיים בתזונה קשורה להפחתה בסיכון לתחלואה קרדיווסקולרית ולתמותה קרדיווסקולרית בקרב מבוגרים עם סוכרת. ממצאים אלה מדגישים את היתרונות הקרדיווסקולריים הפוטנציאליים של שילוב חיידקים חיים בתזונה של חולי סוכרת.

מקור:

Li J, Ye J, Zhou Q, Guo K, Zhou Z. Impact of live microbe intake on cardiovascular disease and mortality in adults with diabetes: A nationwide cohort study. Diabetes Res Clin Pract. 2025 Jan;219:111942. doi: 10.1016/j.diabres.2024.111942. Epub 2024 Nov 29. PMID: 39615795.

נושאים קשורים:  מחקרים,  מחלות קרדיווסקולריות,  חיידקים חיים,  איגוד הסוכרת האמריקאי,  תמותה קרדיווסקולרית
תגובות