במחקר עוקבה רטרוספקטיבי, החוקרים בדקו את הקשר בין צריכה תזונתית של חיידקים חיים (LM) לבין הסיכון למחלות קרדיווסקולריות (CVD) ותמותה קרדיווסקולרית במבוגרים עם סוכרת.
עוד בעניין דומה
החוקרים השתמשו בנתונים מסקר בחינת הבריאות והתזונה הלאומית (NHANES) משנת 2001 עד 2010, כולל נתוני תמותה עד 31 בדצמבר 2019. הם איתרו 3,955 מבוגרים עם סוכרת, כאשר צריכת החיידקים החיים סווגה לקטגוריות - נמוכה (LLM), בינונית (MLM) וגבוהה (HLM). רגרסיה לוגיסטית משוקללת רב-משתנית העריכה את הקשר בין צריכת החיידקים החיים למחלות קרדיווסקולריות, ומודלים פרופורציונליים משוקללים של Cox שימשו להערכת תמותה קרדיווסקולרית.
מתוצאות המחקר עולה כי מבין המשתתפים, 1,064 סבלו ממחלות קרדיווסקולריות. משתתפים עם צריכת חיידקים חיים בינונית היו בסיכון נמוך באופן מובהק למחלות קרדיווסקולריות בהשוואה לאלה שלא צרכו חיידקים חיים (יחס סיכוי 0.55, רווח בר סמך 95%, 0.33-0.92) וללא קשר לאלה שצרכו חיידקים חיים בכמות נמוכה או גבוהה. יתר על כן, במהלך מעקב חציוני של 10.5 שנים, אירעו 432 מקרי תמותה קרדיווסקולרית, כאשר צריכת חיידקים חיים בינונית הייתה קשורה בסיכון נמוך יותר לתמותה קרדיווסקולרית (יחס סיכון 0.65, רווח בר סמך 95%, 0.49-0.86).
החוקרים סיכמו כי צריכה מתונה של חיידקים חיים בתזונה קשורה להפחתה בסיכון לתחלואה קרדיווסקולרית ולתמותה קרדיווסקולרית בקרב מבוגרים עם סוכרת. ממצאים אלה מדגישים את היתרונות הקרדיווסקולריים הפוטנציאליים של שילוב חיידקים חיים בתזונה של חולי סוכרת.
מקור: